Hand 60px2D3D.gratis Workshop

Welkom bij de 2D3D.gratis workshop!

Ontdek nieuwe gratis goede digitale creatieve tools voor jouw onderwijs. Mijn naam is Bart Valkenier en deze site is mijn missie. Komend klein uurtje neem ik je mee in de wereld van goede gratis tools. De afgelopen jaren ben ik op zoek gegaan en heb ik er heel wat gevonden. Maar misschien weet jij er ook nog wel een paar! Inspireer elkaar zodat onze leerlingen zich zonder de belemmering van taal of geld digitaal creatief kunnen uitleven. #Maakiets!

 

Bart Valkenier

Mijn Missie:

Jongeren uitdagen zich digitaal creatief uit te leven zonder de belemmering van taal of geld.

Minder gamen en social media maar meer maken en daarin jezelf uiten. Ik wil jongeren inspireren en uitdagen ‘iets’ te maken en niet alleen maar te consumeren. Software kan duur zijn of wel gratis maar dan met teveel beperkingen.

Ik ben op zoek gegaan en heb een heel aantal tools gevonden die wél geschikt zijn. Hier op deze site staan ze allemaal!

Doel van de workshop:

  • Nieuwe tools ondekken

  • Elkaar inspireren

  • Help me verder

Kris tekening Thump

Breng je tekening tot leven met Blender

Mijn zoon Kris heeft deze tekening gemaakt en als een ode aan de vrije creativiteit heb ik deze animatie gemaakt. En ik ga jou leren hoe jij jouw tekening tot leven kan brengen met Blender!

Blender is een Open Source 3D animatie programma waarmee iedereen hele vette animatie kan maken. Maar het is niet makkelijk en daarom ga ik het jou leren!

Hij staat nog verborgen op YouTube dus klik even op de knop hier onder.

Bekijk de animatie

TNAK? Ja echt TNAK waarom TNAK?

Aan het einde van de animatie kom je er achter! Deze animatie heb ik gemaakt in Blender: een gratis open source 3D programma waar je hele vette animaties mee kan maken. Dat zie je wel aan de Open Movies van de Blender Animation Studio.

De creatieve kant in 10 video’s over digitale animatie in het algemeen (los van Blender) en de technische kant in zo’n 50 video’s specifiek over Blender. Deze video’s zijn deel 2 van mijn Blender training en een verdieping op de ‘Breng je tekening tot leven’ beginner training.

Niet alleen de video’s want tegen die tijd kan je op www.2d3d.gratis alle extra’s vinden en downloaden. Online lessen in LessonUp, Blender doe uitdagingen en alle projecten, modellen, materialen en nog veel meer. Had ik al gezegd dat het allemaal gratis is?

Bekijk de making off

Film en animatie

Fotobewerking illustratie

3D en meer

2d3d logo klein

Help 2D3D.gratis verder

Inderdaad, .gratis is niet een heel goed verdienmodel. De subsidie waaruit mijn site ooit is ontstaan is al een paar jaar helemaal op. Maar mijn missie stopt niet! Toch moet ook ik op zoek naar manieren om de site voor de toekomst te borgen. Moet ik andere subsidies aanboren? Of helemaal commercieel gaan? Moeten scholen op een of andere manier bijleggen. Kunnen uitgevers iets doen? Moet ik 2d23d.gratis omzetten naar maakiets.nl? Grote vragen… Willen jullie heel even meedenken?

Klik op de knop hieronder.

Bedankt!|

Denk mee