Deel #7 – Nabewerking

Deel 7 Animatie Afmaken BG groen

Deel 7: Animatie afmaken

Jouw computer is klaar! Duurde best wel lang hé? Maar het was het wachten waard, je hebt nu je video! Maar ja…er mist nog wel het een en ander. Wat dacht je van tekst, de kleuren en geluid? Daar moet je nog even mee aan de slag. Toch is dat niet de grootste vraag die je jezelf moet stellen…

Editen

Wat die grote vraag heeft niet echt met iets technisch te maken. De vraag die moet stellen moet je ook niet aan jezelf stellen maar aan iemand anders: ‘wil je eens naar mijn animatie kijken en me vertellen wat je ervan vind? Luister eerlijk naar de feedback die je krijgt. Want iemand anders ziet hele andere dingen dan jij. Meestal kan je video veel korter! Bij mij wel altijd…

Kleuren

Bij de instellingen voor het renderen hebben we de kleuren en contrast bewust in het midden gelaten. Nu kunnen we eens goed kijken of je nog iets aan die kleuren kan doen. Iets meer saturatie of contrast. Misschien de gloed wat meer of een toffe Sun Flare. Hoe dan ook, overdrijf niet maar kijk wat jouw verhaal echt nodig heeft.

Muziek en Geluid

Vroeger in de bios moesten ze elke keer met een orkest meespelen. Het was nog niet mogelijk geluid op te nemen op de film. Jij kan dat wel maar je moet wel één keer goed aan de slag met die muziek en geluidseffecten. In deze video een tip om je eigen geluidseffecten te tekenen. Echt waar!

Download Mega Blenderboek Download de Doe Opdrachten Naar de YouTube Playlist Download de modellen

Naar de video’s.

Klik naar een video en kijk ze allemaal. Hierboven is ook een knop waar je alle doe opdrachten kan downloaden en vergeet ook het Mega Blender Boek niet. Met alleen video’s kijken leer je Blender niet, je moet echt aan de slag met de Doe Opdrachten. Maar wees gerust, die zijn kort, simpel en grappig!

Of snel naar:

Blender training introDeel 1Deel 2Deel 3

Deel 4Deel 5 Deel 6Deel 7

Video #70 Editen

Oke, na lang wachten is het dan zover: je hebt je animatie! In de vorige video heb al die plaatjes omgezet naar een video en nu is het tijd voor de ‘final touch’.

Uiteraard ga je aan de slag om je animatie geluid te geven. En wat dacht je van de kleuren een tikkie pimpen. Maar toch zijn dat niet de allerbelangrijkste dingen die je moet fixen… Wat jij moet doen is iemand anders naar je video laten kijken en luisteren naar zijn/haar feedback. Hoe pijnlijk ook maar die frisse ogen heb je nodig om jouw animatie nog beter te maken. Waarschijnlijk korter.

In video gaan we het daar even over hebben!

In deze video:

Video #71 Kleur Correctie

Toen we gingen renderen hebben we bewust gekozen om de kleuren niet teveel een kant op te duwen. Ook het contrast lieten we in het midden. Dat is nu heel handig omdat je er nu nog alle kanten mee op kan. Beetje extra licht en donker (contrast), de kleuren een tikkie laten ‘ploppen’ (saturatie) of wat dat je van effecten zoals een Sun Flare.

Het kan allemaal maar een goede tip is om het wel een beetje subtiel te houden. Wat heeft jouw animatie nu echt nodig?

In deze video:

Video #72 Muziek en Geluid

Vroeger moest er altijd een orkest in de bios bij de film spelen. Geluid kon nog niet op de film worden opgenomen. Jij kan dat gelukkig wel maar dat neemt niet weg dat je er 1x goed je best moet doen. Zoek de best muziek en geluidseffecten. Heel belangrijk om je verhaal goed te vertellen. Eigenlijk is wat je hoort net zo belangrijk wat je ziet. In deze video ga ik je 3 tips geven van plekken waar je goede rechten vrije muziek en geluidseffecten kan vinden.

Maar op zoek gaan naar die ene perfecte .mp3 is best wel lastig. Waarom niet je eigen geluidseffecten maken? Dat kost best wel veel tijd maar ik heb een tool gevonden waarmee je met je muis geluiden kan tekenen. Deze passen dan precies bij jou animatie. Welke tool dat is? Check de video!

In deze video:

Tsugi DSP Sound BBC Sound Pixabay Geluidseffecten Pixabay Muziek

Video #73 Klaar

Jij bent nu master in die basis van Blender! Maar… er valt nog zoveel meer te ontdekken! Wat dacht je van professionele rigs waarmee je jouw modellen echt op een ondergrond kan laten lopen, springen en wat al niet meer. Samen met realistische materialen en misschien wat sculpten of slim in elkaar zetten met geometry nodes. Het kan allemaal, op naar de Blender vervolgtraining!

Wanneer die er gaat komen weet ik nog niet… ik moet eerst op zoek naar een nieuwe sponsor, subsidie of wat dan ook voordat die training er kan komen. Ondertussen kan jij mij helpen door: – Abonneer op het YouTube kanaal – Klik op die duimpjes en laat een reactie achter – Boek een training – Koop een vragen strippenkaart – Vertel het door!

In deze video:

Training op maat!

Deze gratis training kan jij helemaal zelf kijken doen*. Toch zal het vast gebeuren dat je ergens een vraag hebt of dat je even vastloopt. Als ik je persoonlijk op weg help gaat Blender leren veel sneller! Laat me je helpen via één van deze opties! Met de inkomsten kan ik weer nieuwe gratis training maken!

Vragen strippenkaart

Je krijgt een vragen strippenkaart voor het stellen van 10 vragen via de mail. Deze vragen probeer ik zo goed mogelijk te beantwoorden! € 199,-

Intro in Blender

Een online meeting van 30 minuten waarin ik de basis van Blender laat zien en de opzet van de training met je doorneem. € 99,-

1 op 1,2,3 tot 4

Een persoonlijke online meeting van 1 uur waarin ik jou of jullie verder help € 199,- € 399,-

Training of workshop op locatie

Ik stap in de auto en komt naar je toe! Ik kan training en workshops op locatie geven, voor docenten, studenten en leerlingen. Neem contact op, laat me weten wat je graag zou willen en dan maak ik een offerte.

*Met dank aan Netwerk Filmeducatie!