Paint.net

Paint.net

Mogelijkheden Moeilijkheid

Paint.net

Wil jij gratis en simpel aan de slag met foto en illustraties? Download Paint.net! Het is niet de paint die je kent van windows, het lijkt er wel op maar er zitten aan aantal onmisbare grafische functies in zonder ingewikkeld te worden.

Lagen

In Paint.net kan je namelijk in lagen werken en dat is toch wel essentieel voor elk grafisch programma. Maar het is niet zo ingewikkeld maar ook niet té simpel. Ideaal dus om snel iets in te maken en met een plugin pack kan je heel veel effecten toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Net iets meer dan de standaard Paint.

  • Eenvoudig
  • Uitgebreider van de standaard Paint
  • Je kan werken met lagen
Duim omlaag
  • Minder modern uiterlijk
  • Crashed wel eens eens
  • Alleen voor Windows

Voordelen

Ben jij op zoek naar iets wat net een tikkie beter is dan die standaard Paint van Windows? Dan zit je met Paint.net goed. Want het grote voordeel is dat je in Paint.net wel met lagen kan werken. Lagen zijn onmisbaar omdat je daarmee bepaalde onderdelen van je ontwerp apart van elkaar kan bewerken. Dat gaat niet in Paint. Verder lijkt het best wel op de standaard Paint.

Duim omlaag Nadelen

Paint.net moet je downloaden van toch wel een wazige site die er echt niet uitziet. Je wordt bij bang dat je een virus erbij krijgt. Maar dat is echt niet het geval. Verder ziet de tool er niet heel modern uit en hij is bij mij wel eens gecrashed. Maar he, wie weet is het wel iets voor jou. Ik ga eerder aan de gang met Gimp of Pixlr.com.

Gratis – freeware

Voor zover ik heb kunnen ontdekken is Paint.net niet Open Source maar wel helemaal gratis. Maar als je heel aardig bent kan je Paint.net ook via de Windows Store kopen. Maar via de site dus helemaal gratis.

Wie zijn de makers?

Rick Brewser en Microsoft. En het is ooit ontstaan als een studenten afstudeer project. Dus dat is dan wel weer knap als je als student zo’n programma in elkaar kan zetten. En het is er nog steeds omdat Microsoft het steunt. Maar of er vaak nog nieuwe update uitkomen vraag ik mij af.

Paint.net leren

Hoewel ik er zelf er niet zo’n van fan ben heb ik er toch een training serie over gemaakt. Zie hieronder:

Probeer ook eens: