Kdenlive

Kdenlive

Mogelijkheden Moeilijkheid

Kdenlive  in 1,5 min

In al die tijd die ik met 2D3D bezig ben heb ik mij altijd afgevraagd of er een goede Open Source video editor zou zijn. Open Shot is open source maar naar mijn mening niet iets voor de wat meer gevorderde film maker. De andere tools om video te editen zijn gratis maar er zit wel een bedrijf achter die toch op een andere manier winst wil maken. Prima hoor maar Open Source is toch nog toffer. En zie hier Kdenlve! Is het goed? Ik heb de tool geïnstalleerd en er een uur in rond geklikt. Ik heb veel ervaring met verschillende video editors en dus denk ik dat ik genoeg heb gezien om jou hier op de deze pagina er iets zinnigs over te vertellen. Maar alleen al omdat het gratis en Open Source is verdient de tool deze plek op 2D3D. Lees verder en ontdek of Kdenlive iets voor jou is!

Gratis en Open Source je video editen.

  • Helemaal Open Source
  • Professionele workflow
  • Uitgebreide mogelijkheden
Duim omlaag
  • Minder modern uiterlijk
  • Laatste update was tijdje terug

Wat kan je ermee?

Video bewerken! Oftewel ruw materiaal zoals video beelden, foto’s, muziek en tekst samenvoegen tot jouw film. Maar wat ook kan is ter plekke in de tijdlijn op rec drukken en een voice over opnemen. Dat kan je niet met HitFilm dus een dikke punt voor Kdenlive. Maar Hitfilm verdient dan weer een punt door het hebben van een moderner uiterlijk. Maar Kdenlive heeft wel een donker grijs thema en dat is wel mooi.

Aan je clips kan je best veel effecten toevoegen en de eigenschappen van die effecten animeren. Ook zijn er mogelijkheden om het afspelen te versoepelen. Eigenlijk heb je zo’n beetje alles wat je als gemiddelde professionele video editor nodig moet hebben om een film te editen. Maar verwacht geen dikke tools en mogelijkheden zoals bij Resolve en ik krijg de indruk dat je met Hitfilm ook meer vfx kan maken dan met kdenlive. Maar nogmaals, voor het ‘gewone’ editen met wat kleur correctie en effecten is Kdenlive meer dan geschikt!

Gratis – Open Source

KdenLive is helemaal gratis. Sterker nog, Open Source! Je moet het downloaden en installeren op Windows en Linux. Het kan volgens mij ook op Mac OS maar het lijkt erop dat dit een lastiger verhaal gaat worden.

Wie is de maker?

De makers zijn 4 developers die Kdenlive in elkaar hebben gezet en gratis en als Open Source tool op het internet zetten. Als je er verstand van heb kan je bijdragen aan de code en de tool verbeteren. Super tof dus!

Kdenlinve  leren?

Voor iemand met ervaring is het niet moeilijk. Je hebt snel door waar de belangrijkste knoppen zitten en hoe ze werken. Voor de beginnende video maker moet je eerst wel even tijd investeren hoe het werkt met clips en video en audio lagen.

Zodra tijd het toelaat ga ik er eens voor zitten en een basis training maken. Tot die tijd zul je even met de Engelse training moeten doen.

Engels geen punt?

Kijk dan eens naar deze video’s en leer de basis en meer over Kdenlive. In de toekomst ga ik eens mijn eigen training maken. Kan jij niet wachten? Laat het me weten.

Contact

Op zoek naar een andere video bewerker?