Wevideo

Wevideo

Mogelijkheden Moeilijkheid

WeVideo in 1,5 min.

Ben jij op zoek naar een tool om je video te bewerken maar heb je geen zin om een programma te downloaden en te installeren? Of is jouw laptop te brak en zwak en gaar zodat video bewerken sowieso lastig gaat worden? Probeer dan eens WeVideo. Gewoon online in de browser. En beter kijk je ff het mini filmpje hiernaast. Meer weten? Hieronder nog veel meer info en een 4 delige training serie.

Online je video maken.

  • Eenvoudig video bewerken
  • Extra’s zoals muziek, geluiden, achtergronden
  • Werkt 100% in de browser
  • Ik kan 50 pro accounts uitdelen!
Duim omlaag
  • De gratis versie is erg beperkt
  • Een goede internet verbinding is onmisbaar
  • Geen professionele tools

Editen in de browser

Ga naar je docent en laat hem deze webpagina zien. Zorg ervoor dat jouw school ook een WeVideo account krijgt en maak samen de vetste films. Heel eenvoudig maar toch uitgebreid genoeg en super handig. Want je hoeft niet te installeren want WeVideo draait in de browser. Dus is die ook niet afhankelijk van wat voor laptop je hebt. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding. En dat is niet het enige voordeel. Maar er is ook 1 groot nadeel… welke? Lees gauw verder!

Gratis licenties… Op = OP!

En nu het nadeel… WeVideo is niet gratis! Nou ja, je kan het gratis gebruiken maar dan heb je zo’n irritant watermerk in je video. Normaal gesproken zou ik dan direct de tool van 2D3D trappen maar toch doe ik dat niet WeVideo. Waarom niet? Nou omdat WeVideo mij 50 gratis pro accounts geeft waarmee jij alle functies krijgt en geen watermerk. Wil jij zo’n licentie van mij krijgen, neem dan contact met me op en wie weet stuur ik jou de code waarmee jij dus toegang krijgt tot een 2D3D Pro video account.

contact
Bart Valkenier

Wat kan je ermee

Online kan je bestanden delen, aan gezamenlijke projecten werken en zelfs elkaars tijdlijnen bewerken. Dat heeft geen enkele andere video editor! Daarnaast kan je direct gebruik maken van muziek en geluid effecten, achtergrond en veel meer. En ben je klaar met je film, klik op finish en je laptop kan uit. Want WeVideo gaat online je film renderen en je krijgt een mailtje als die klaar is! Dus ook zonder een beest van een PC kan je direct aan de slag met je film. Het enige wat je dus nodig hebt is een goede internetverbinding.

Voor docenten!

Docenten opgelet! WeVideo is echt super handig voor in de klas. Voor zo’n 5 euro per leerling per jaar kan jij aan de slag met je leerlingen in de school omgeving van WeVideo. Jij kan dan als docent bron media klaarzetten in projecten, daar de juiste leerlingen aan koppelen. Die bron media staat veilig op de servers van WeVideo. De leerlingen loggen in en kunnen er direct bij. En nogmaals, omdat het in de browser draait ben je niet afhankelijk van de rekenkracht van een laptop. Jij kan de projecten van je leerlingen volgen en van feedback voorzien. Allemaal in een prettige moderne omgeving. Als individu ga je er misschien niet voor betalen maar ben jij docent op een school dan is je budget goed besteed aan WeVideo. Aanrader! Check de video en ik laat het je zien.

Voordelen

Het grootste voordeel van WeVideo is dat je online werkt, gewoon in de browser. Dus je bent niet afhankelijk van een goede PC of laptop. Wel van een goede internetverbinding. Verder is de tool makkelijk en gericht op de beginnende video maker. Ook kan je er allemaal extra materiaal vinden zoals achtergronden, muziek, geluid, effecten en nog veel meer. Ook kan je tegelijk samenwerken in hetzelfde project.

Duim omlaag Nadelen

Het grootste nadeel is zo’n groot nadeel dat ik soms twijfel of ik WeVideo op 2D3D moet laten staan. Dat is nadeel is deze: hun gratis versie is erg beperkt en zet een watermerk in je video’s. Dat kan natuurlijk niet. Maar ja… voor een school zijn een paar WeVideo accounts voor de leerlingen wel te betalen. En voor docenten is het wel erg handig zoals ik hierboven al heb beschreven. En zolang ik nog 50 gratis accounts kan uitdelen mag WeVideo op 2D3D blijven staan. Andere nadelen heb ik eigenlijk niet. Als je echt meer professioneel wilt video bewerken dan zou ik eerder een tool als HitFilm aanbevelen.

Laptop vuur icon Kan jouw laptop het aan?

Jazeker! Sterker nog, het maak helemaal niet uit welke laptop je hebt. Want WeVideo draait 100% in de browser. En daarmee dus overal. Nou ja, je wilt het niet in de browser op je telefoon openen daarvoor is het scherm veel te klein. Maar WeVideo heeft ook een app die je kan installeren op je telefoon. Projecten die je daarin aanmaakt kan je op de laptop veder bewerken en afmaken. Dus het enige wat jij nodig hebt is een fatsoenlijke internetverbinding.

  Wie is de maker?

Een Europees bedrijf, dus eens een keertje niet uit de VS maar met een oorsprong dichter in de buurt. WeVideo is dus niet perse gratis en al helemaal niet Open Source maar wat dit bedrijf heeft bedacht en gemaakt is wel echt heel goed doordacht en perfect voor scholen. Daarom support ik het hier op 2D3D. Al zou ik wel graag zien dat je meer zou kunnen met de gratis versie. Want die zet een watermerk in je video en dat kan natuurlijk niet…

Waar kan ik het leren?

Jazeker! WeVideo is echt gemaakt voor de beginnende video maker. Als je erin zit wijst het allemaal best wel vanzelf. Maar toch kan je er best wel heel veel mee. Greenscreen, effecten en een grote keuze aan achtergronden, geluiden en muziek. En samenwerken in projecten.

Ik heb zelf een training gemaakt, 4 video’s die jou de basis laten zien. Die heb ik al wel een tijdje geleden opgenomen maar de basis is niet veranderd. Wel zijn er nieuwe functies bij gekomen. Vind jij dat ik een update moet maken? Laat het me weten en wie weet ga ik dat doen!

WeVideo leren?

Check dan de 2D3D 4delige WeVideo training.

2D3D WeVideo training op YouTube Engelse training

Op zoek naar iets anders dan WeVideo? Deze zijn ook top!