Wevideo

Wevideo

Mogelijkheden Moeilijkheid

WeVideo in 1,5 min.

Ben jij op zoek naar een tool om je video te bewerken maar heb je geen zin om een programma te downloaden en te installeren? Of is jouw laptop te brak en zwak en gaar zodat video bewerken sowieso lastig gaat worden?

Probeer dan eens WeVideo. Gewoon online in de browser. En beter kijk je ff het mini filmpje hiernaast. Dit filmpje is wel van een paar jaar geleden en ondertussen is WeVideo natuurlijk nog beter geworden.

Laatst (Feb 2024) heb ik wel nieuwe WeVideo training gemaakt dus die is lekker up – to – date.

Naar WeVideo

Online je video maken.

  • Eenvoudig video bewerken
  • Extra’s zoals muziek, geluiden, achtergronden
  • Werkt 100% in de browser
  • Ik kan 50 pro accounts uitdelen!
Duim omlaag
  • De gratis versie is erg beperkt
  • Een goede internet verbinding is onmisbaar
  • Geen professionele tools

Gratis licenties… Op = OP!

En nu het nadeel… WeVideo is niet gratis! Nou ja, je kan het gratis gebruiken maar dan heb je zo’n irritant watermerk in je video. Normaal gesproken zou ik dan direct de tool van 2D3D trappen maar toch doe ik dat niet WeVideo. Waarom niet? Nou omdat WeVideo mij 50 gratis pro accounts geeft waarmee jij alle functies krijgt en geen watermerk. Wil jij zo’n licentie van mij krijgen, neem dan contact met me op en wie weet stuur ik jou de code waarmee jij dus toegang krijgt tot een Maakiets Media Pro video account.

contact
Bart Valkenier
WeVideo leren? Hier moet je zijn.
1 / 12

WeVideo is niet moeilijk, je hebt het zo onder de knie. Toch laat ik het je zien in een paar korte video’s die niet langer duren dan één tot twee minuten.

Ook gebruik ik WeVideo voor het praktisch examen van mijn D&P VMBO B en K leerlingen. Voor onderdeel D moeten ze een film maken. Voor het examen van 2021 versie rood en blauw laat ik stap voor stap zien hoe je dat doet.

1
WeVideo D&P Examen training -  2021 Rood
00:22:55
WeVideo D&P Examen training - 2021 Rood
2
WeVideo Training - D&P Examen 2021 Blauw
00:20:20
WeVideo Training - D&P Examen 2021 Blauw
3
WeVideo Tip - Tekst toevoegen
00:01:37
WeVideo Tip - Tekst toevoegen
4
WeVideo Tip - Audio toevoegen
00:02:08
WeVideo Tip - Audio toevoegen
5
WeVideo Tip -  Blur personen
00:02:06
WeVideo Tip - Blur personen
6
Wevideo Tip - In en Uitfaden
00:01:20
Wevideo Tip - In en Uitfaden
7
WeVideo Tip -  Clips de juiste lengte geven
00:02:20
WeVideo Tip - Clips de juiste lengte geven
8
WeVideo Tip - Versnellen of vertragen
00:02:58
WeVideo Tip - Versnellen of vertragen
9
WeVideo Tip - Clips splitten
00:00:30
WeVideo Tip - Clips splitten
10
WeVideo Tip - Overgangen maken tussen clips
00:00:55
WeVideo Tip - Overgangen maken tussen clips
11
WeVideo Tip - Eigen media uploaden
00:00:29
WeVideo Tip - Eigen media uploaden
12
WeVideo Tip - Clip in je tijdlijn zetten
00:01:15
WeVideo Tip - Clip in je tijdlijn zetten

Wat kan je ermee

Online kan je bestanden delen, aan gezamenlijke projecten werken en zelfs elkaars tijdlijnen bewerken. Dat heeft geen enkele andere video editor! Daarnaast kan je direct gebruik maken van muziek en geluid effecten, achtergrond en veel meer. En ben je klaar met je film, klik op finish en je laptop kan uit. Want WeVideo gaat online je film renderen en je krijgt een mailtje als die klaar is! Dus ook zonder een beest van een PC kan je direct aan de slag met je film. Het enige wat je dus nodig hebt is een goede internetverbinding.

Voor docenten!

Docenten opgelet! WeVideo is echt super handig voor in de klas. Voor zo’n 5 euro per leerling per jaar kan jij aan de slag met je leerlingen in de school omgeving van WeVideo. Jij kan dan als docent bron media klaarzetten in projecten, daar de juiste leerlingen aan koppelen. Die bron media staat veilig op de servers van WeVideo. De leerlingen loggen in en kunnen er direct bij. En nogmaals, omdat het in de browser draait ben je niet afhankelijk van de rekenkracht van een laptop. Jij kan de projecten van je leerlingen volgen en van feedback voorzien. Allemaal in een prettige moderne omgeving. Als individu ga je er misschien niet voor betalen maar ben jij docent op een school dan is je budget goed besteed aan WeVideo. Aanrader! Check de video en ik laat het je zien.

Voordelen

Het grootste voordeel van WeVideo is dat je online werkt, gewoon in de browser. Dus je bent niet afhankelijk van een goede PC of laptop. Wel van een goede internetverbinding. Verder is de tool makkelijk en gericht op de beginnende video maker. Ook kan je er allemaal extra materiaal vinden zoals achtergronden, muziek, geluid, effecten en nog veel meer. Ook kan je tegelijk samenwerken in hetzelfde project.

Duim omlaag Nadelen

Het grootste nadeel is zo’n groot nadeel dat ik soms twijfel of ik WeVideo op Maakiets Media moet laten staan. Dat is nadeel is deze: hun gratis versie is erg beperkt en zet een watermerk in je video’s. Dat kan natuurlijk niet. Maar ja… voor een school zijn een paar WeVideo accounts voor de leerlingen wel te betalen. En voor docenten is het wel erg handig zoals ik hierboven al heb beschreven. En zolang ik nog 50 gratis accounts kan uitdelen mag WeVideo op Maakiets Media blijven staan. Andere nadelen heb ik eigenlijk niet. Als je echt meer professioneel wilt video bewerken dan zou ik eerder een tool als HitFilm aanbevelen.

Laptop vuur icon Kan jouw laptop het aan?

Jazeker! Sterker nog, het maak helemaal niet uit welke laptop je hebt. Want WeVideo draait 100% in de browser. En daarmee dus overal. Nou ja, je wilt het niet in de browser op je telefoon openen daarvoor is het scherm veel te klein. Maar WeVideo heeft ook een app die je kan installeren op je telefoon. Projecten die je daarin aanmaakt kan je op de laptop veder bewerken en afmaken. Dus het enige wat jij nodig hebt is een fatsoenlijke internetverbinding.

  Wie is de maker?

Een Europees bedrijf, dus eens een keertje niet uit de VS maar met een oorsprong dichter in de buurt. WeVideo is dus niet perse gratis en al helemaal niet Open Source maar wat dit bedrijf heeft bedacht en gemaakt is wel echt heel goed doordacht en perfect voor scholen. Daarom support ik het hier op Maakiets Media. Al zou ik wel graag zien dat je meer zou kunnen met de gratis versie. Want die zet een watermerk in je video en dat kan natuurlijk niet…

Waar kan ik het leren?

Jazeker! WeVideo is echt gemaakt voor de beginnende video maker. Als je erin zit wijst het allemaal best wel vanzelf. Maar toch kan je er best wel heel veel mee. Greenscreen, effecten en een grote keuze aan achtergronden, geluiden en muziek. En samenwerken in projecten.

Ik heb zelf een training gemaakt, een aantal korte video’s die jou de basis laten zien. Ik gebruik WeVideo voor het praktijk D&P examen van mijn VMBO B en K leerlingen. Daarom heb ik ook twee video’s gemaakt waarin ik laat zien hoe je zo’n film examenopdracht in WeVideo kan maken.

D&P Examen onderdeel D 2021 Rood

Doe jij op jouw school D&P (Dienstverlening en Producten) dan moet je voor Onderdeel D van je praktisch examen waarschijnlijk een film maken. Op mijn school gebruiken we daar WeVideo voor. In deze video laat ik zien hoe je zo’n examenopdracht maakt. Ik laat je stap voor stap zien hoe je de film uit het examen ROOD van 2021 in elkaar zet.

Klik op de knop en download de opdracht + alle bestanden die jij nodig hebt.

Download alle bestanden

Examen D&P Onderdeel D 2021 Blauw

En ook voor de blauwe versie van 201 Onderdeel D van 2021 heb ik een uitleg video gemaakt. Duurt 20 minuten maar in die tijd maak ik de film en leg ik ut hoe je dat doet. Dus eigenlijk ben je er zo klaar mee en is het niet ingewikkeld! Gewoon vooral een kwestie van goed lezen!

Klik op de knop en download de opdracht + alle bestanden die jij nodig hebt.

Download alle bestanden

Op zoek naar iets anders dan WeVideo? Deze zijn ook top!