Gratis office

Gratis office

Mogelijkheden Moeilijkheid

Pak aan Microsoft!

Hier is Libre Office! Helemaal gratis, Open Source, opgezet door slimme vrijwilligers die een gratis office pakket voor iedereen willen maken die geen cent kost. En ondertussen kan het zich absoluut meten met die van Microsoft. Je kan zelfs in Libre Office bestanden opslaan als .doc, .xls en .ppt. Zodat iemand anders die gewoon kan openen in de Office van Microsoft.

Gratis maar niet al te modern…

Duim 60 px
  • Gratis
  • Open Source
  • Onafhankelijk
Duim omlaag 60 px
  • Minder modern
  • Niet alle functies

Wat kan je ermee?

Nou ja, kantoortje spelen! Word documenten, powerpoint maken, getallen in Excel zetten en zelfs soort van tekenen. Maar dan wel allemaal net een tikkie anders. Minder modern maar dat kan je de maker ook niet kwalijk nemen. Het is tenslotte helemaal gratis en onafhankelijk. Kortom je komt een heel eind maar als je helemaal in het Office van Microsoft zit dan ga je echt dingen missen. Of zelf frustraties. Maar als je even geen toegang tot Office hebt is het een heel goed alternatief. Bekijk hieronder in meer detail de verschillende tools.

Libre office WRITER logo WRITER

Dit is de tegenhanger van Word. Typen, documenten mooi maken, het kan allemaal.

Libre office CALC logo CALC

Dit is zeer vergelijkbaar met Excel. En echt waar, het werkt allemaal precies hetzelfde als Excel.

Libre Office IMPRES logo  IMPRESS

Dit is PowerPoint. Presentaties maken die, inderdaad zoals de naam al zegt indruk maken.

Libre office DRAW logo DRAW

Tekenen en nog veel meer, volgens mij heeft Microsoft dat niet toch?

Wie maakt het?

Een groep programmeurs van de The Document Foundation. Ze geloven ‘de principes van gratis software en in het delen van hun werk op een niet beperkende manier’ Super tof natuurlijk maar wel een enorme uitdaging om het tegen Microsoft ‘op te nemen’. Nou ja, dat zal natuurlijk niet het doel zijn maar toch. Als jij ff geen Office tot je beschikking hebt kan je met LibreOffice toch verder typen, rekenen, presenteren en tekenen!

Waar kan ik het leren ?

Check deze handleidingen in het Nederlands. Maar ook in andere talen zijn er handleidingen te vinden. Allemaal via de site van Libre Office. Dus daarom ga ik daar niet mijn best voor doen. Bij Libre Office kan je alles vinden.

Alle handleidingen Writer leren Calc leren Impress leren Draw leren Handleiding in het Engels