PureRef

PureRef

Mogelijkheden Moeilijkheid

Leg je inspiratie vast met PureRef.

Dit is zo’n parel die gratis online staat waarvan je niet wist dat het nodig had voordat je het echt een kans geeft. Want hoe start je jouw creatief proces? Je gaat online op zoek naar voorbeelden, afbeeldingen en als je die niet ergens apart zet ben je ze kwijt. Maar waar? Verkenner? Finder? Beter zet je al je inspiratie bij elkaar op een heel handige manier en op een plek zonder afleiding van wat dan ook. Dat is de ‘Pure’ van PureRef.

PureRef: de tool die je eerder had willen ontdekken.

  • Simpel
  • Origineel in functionaliteit
  • Modern uiterlijk
Duim omlaag
  • Sneltoetsen leren

Wat kan je ermee?

Met PureRef geef je jouw creatief proces een boost! Jij bent aan het zoeken op internet naar inspiratie en ideeën. Je ziet een leuke afbeelding. Die zou je kunnen opslaan, ergens in een map. Maar dat is best een gedoe. Welke map? Waar moet die staan, enzovoort. Je wilt eigenlijk zonder afleiding zo veel mogelijk inspiratie op 1 plek verzamelen en niet afgeleid worden door mappen, knoppen of andere computer dingen. Meet PureRef!

Je sleept afbeeldingen direct vanuit je browser zo in de tool. Die kan je vervolgens op elke mogelijke manier bij elkaar zetten zoals jij dat wilt! Gewoon met een paar handige toetsenbord combinaties. En je kan al die afbeeldingen opslaan in één bestand die je dan ergens kan opslaan of mailen naar iemand anders. Zo heb je al je inspiratie in 1 keer bij de hand. Er zijn ongelofelijk veel manieren om PureRef zo in te stellen zoals je het zelf wil.

Leg je creativiteit vast!

PureRef is een klein programmaatje wat maar één ding kan maar dat ene ding wel erg goed doet en ontzettend handig is. Wat is dat dingetje?

Al jouw inspiratie, foto’s, afbeeldingen, ideeën opslaan op één groot canvas!

Geen knoppen, menu balken en knoppen. Alle focus op waar het om draait: jouw inspiratie en creatief proces vastleggen en bundelen.

Voordelen

PureRef is simpel, origineel en ziet er modern uit. Het is een klein programaatje die je zo hebt gedownload en je hebt pas echt de voordelen door als je het hebt uitgeprobeerd. Had ik al gezegd dat je jouw PureRef verzameling kan opslaan als los project? Zo kan je die ook delen met anderen.

Duim omlaag Nadelen

Nadelen? Ik ken er niet veel maar het enige wat ik kan bedenken is dat je eigenlijk de sneltoetsen toetsenbord combinaties moet kennen om echt lekker snel je afbeeldingen in PureRef te ordenen op de manier die jij wilt. Maar daarom heb ik ze hieronder gezet.

Gratis – freeware

PureRef is gratis maar niet Open Source. De maker vraag je vriendelijk een bijdrage maar je kan ook € 0,- invullen en hij blijft vriendelijk.

De maker

PureRef is gemaakt door Idyllic Pixel  en ze vragen je vriendelijk een 10tje neer te leggen voor de tool maar je kan het ook prima gewoon gratis downloaden zonder dat je account hoeft te maken of je e-mail achter hoeft te laten. Maar naar mijn mening is deze tool echt jouw 10tje wel waard.

PureRef leren

PureRef is eigenlijk een tool die je niet hoeft te leren. Maar je moet wel ff wennen aan het feit dat er geen menu balken zijn met knoppen erin. Je kan her en der rechts klikken en dan komt er een menu waar je dingen in kan aanklikken. Maar de kracht van PureRef is dat je die  juist niet nodig hebt en alles bedient met handige toetsenbord combinaties. Zo blijft datgene waar jij naar zit te kijken lekker leeg en 100% gefocust op jouw creatief proces.

Handig lijstje voor jou:

Om je op weg te helpen hier een lijstje van de toetsenbord combi’s in PureRef

 

 

 In en uitzoomen: draai aan je Scrolwiel

 Canvas verplaatsen in PureRef zelf: klik met je scrolwiel en beweeg

Eén afbeelding vol in beeld: pijltjes links en rechts

Focus op de geselecteerde afbeelding: spatie

Open het menu: rechts klik

PureRef verplaatsen: Rechts klik en sleep

Afbeeldingen slepen: links klik en sleep

Afbeeldingen draaien: Ctrl links klik en sleep

Afbeeldingen optimaal plaatsen: Crtl – P

PureRef Volledig scherm maken: Ctrl – F

LET OP ENGELS!

PureRef demo en leren

Als tijd het me toelaat ga ik nog eens een eigen uitleg videootje maken over PureRef maar tot die tijd hoop ik dat je Engels kan want dan kan ik deze video aanraden.

Inspiratie vastgelegd? Hier enkele suggesties om digitaal creatief verder te gaan: