Under Construction Logo

On(der)wijs Handig in de maak

Werk jij in het onderwijs? Ben jij docent? Welkom op de Maakiets media On(der)wijs Handig pagina. Met allemaal tips, tools en gratis software. Maak toffe lessen of overleef die les zonder voorbereiding 😜 Werk efficiënter op je laptop en hou tijd over voor de leuke dingen. Deze pagina is nog in ontwikkeling. Toch vind je hieronder vier tips die je eigenlijk niet kan missen.

www.Ilovepdf.com

Portible Document Format, oftewel PDF. Draagbare documenten. Wel gek want een digitaal bestandje zal sowieso niet zoveel wegen 😜 Maar goed, je kent het wel. Even dat Word document opslaan als .pdf zodat de opmaak niet naar de $#%@&^%$# gaat en de lettertypen erin gebakken zit. Maar dan? Stel jij krijgt een pdf van iemand en je wilt er pagina’s ut halen. Of de pdf splitsen, meerdere pdf’s samenvoegen en ga zo maar door. Dat kan allemaal met www.iLove.pdf. De tool draait gewoon in de browser, je hoeft geen account aan te maken en geen beperkingen. Ik Love het in ieder geval. In deze video laat ik het je zien!

Probeer het zelf. Kijk op YouTube

Prowise

Ooit koste het geld maar gelukkig heeft Prowise hun software helemaal gratis gemaakt! Dus verdienen ze een plek op mijn site. Ik denk niet dat jij als leerling er heel geïnteresseerd in zal zijn maar voor docenten is het echt best wel een heel toffe tool waar je veel meer kan in je lessen! Heel eerlijk, vroeger was ik er niet erg fan van. Het zet gewoon net niet lekker in elkaar.

Maar sinds de laatste update stap ik van die mening af. Prowise Presenter is een whiteboard met een heleboel handige elementen erin waarmee jij je als docent een boel kan doen. Bijvoorbeeld buiten de les een dikke vette lessenserie maken (waar haal je de tijd vandaan) of zonder voorbereiding toch handige les tools te hebben en die 50 min overleven. Ook kan je op My Prowise allemaal gratis lessen en lessenseries direct gebruiken.

👉 Kijk zelf op www.prowise.com maar in deze video laat ik het je alvast zien!

Ontdek Prowise Kijk op YouTube

Steun mijn missie!

Jongeren digitaal creatief uitdagen en daarbij de belemmering van taal en geld weghalen. Dus vind je hier alleen gratis software, tools en programma’s. Plus een heleboel training en inspiratie in het Nederlands. Maar ja… gratis is niet een heel lucratief verdienmodel. Ook ik moet de boodschappen en de gasrekening betalen. Wil je me helpen?

  • Abonneer op het YouTube kanaal
  • Meld je aan voor de nieuwsbrief
  • Vertel het door!

Ik ben op zoek naar bedrijven, organisaties in het onderwijs die mijn missie financieel willen steunen. In ruil daarvoor kan ik ze een plek geven op Maakiets Media. Logo’s, afbeeldingen, tekst, linkjes noem maar op! Ken of ben jij zo’n organisatie? Neem contact met me op. Bedankt!

Steun mijn missie contact Nieuwsbrief ontvangen? Maakiets Media YouTube kanaal
Bart Valkenier

Classroomscreen.com

Werken in het onderwijs kan best druk zijn. Waar haal je de tijd vandaan om dikke vette lessen te maken? Wat als je opeens een les moet overnemen of simpelweg totaal geen tijd had om je les voor te bereiden? Ontdek: www.classroomscreen.com

Je gaat naar de site, klikt op de groene knop en hoppa je zit erin. Geen account nodig, niet inloggen. Je kan een andere achtergrond kiezen. Onderaan zit een balk met daarin een aantal handige tools die je erin kan slepen. Je kan classroomscreen gratis gebruiken ook je hebt er geen account voor nodig. Als je ervoor betaalt dan heb je meer functies. In een gratis account kan je drie namenlijsten opslaan. Betaal je dan kan je de screens opslaan en zou je er dus ook complete lessenseries in kunnen maken een voorbereiden. Maar naar mijn mening hoeft dat niet perse en zit de kracht van de tool erin dat je het snel erbij heb gepakt en gewoon een aantal tools kan gebruiken die handig zijn in elke klas. Altijd beter dan alleen een saai whiteboard.

Ontdek classroomscreen

YouTube Downloaden

Heb je even geen lekkere wifi en wil je toch dat YouTube filmpje later bekijken? Of gewoon lekker offline bewaren voor later? Ben je docent en wil je die steengoede uitleg video gebruiken in je lessen zonder wifi gedoe? Ik heb twee manieren ontdekt maar pas wel op…

⚡ Online met savefrom.net maar pas daar wel mee op…Klik niet zomaar op want voor je het weet heb je van alles gedownload behalve het filmpje

🦺 Of veiliger offline met 4K Downloader. Die moet je instelleren maar dan weet je zeker dat je veilig bezig bent. Je kan gratis downloaden maar wil je meer functies, koop de tool voor een paar tientjes.

Klik op die knop hieronder (affiliate link) en steun mijn missie!

Download 4K downloader

Deze tools gebruik ik veel in mijn lessen: