Open Shot in 1,5 min

In 1,5 laat ik jou Open Shot zien en kan jij zelf bedenken of het iets is voor jou. Eenvoudig video bewerken zonder ingewikkeld gedoe. Maar je hebt niet alle mogelijkheden als een professioneler programma als HitFilm of Resolve.

Open Shot intro

Met OpenShot kan jij zo aan de slag met het maken van een te gekke video. Je sleept je bestanden direct in het programma, selecteert welke stukjes je gaat gebruiken, in de tijdlijn zetten en voor je het weet ben je klaar. Zo eenvoudig is het in gebruik. Wil je meer functies dan is WeVideo uitgebreider en wil je nog professioneler aan de slag dan moet je HitFilm of Resolve hebben.

Want eerlijk is eerlijk, toen ik de training maakte voor Open Shot crashte die wel een paar keer…

Simpel video editen.

Wat kan je ermee

Video bewerken! Dus bron materiaal zoals foto’s video’s en plaatjes samenvoegen in de tijdlijn tot je film. Daarbij kan je ook effecten toepassen, het geluid bewerken en nog meer.

Is het moeilijk?

Nee, Open Shot is makkelijk. Gemaakt voor de beginnende video maken. Dat is mooi maar als je wat meer wilt of al wat gevorderd ben zal de tool jou echt te weinig bieden. Dan moet je eens naar HitFilm of Resolve kijken. Maar goed, wil je snel ff gratis een videootje maken dan zou Open Shot een prima keus kunnen zijn.

Waarop draait het?

Je moet het downloaden en installeren. Dat kan op windows, mac en linux.

Wie is de maker?

De tool is Open Source en gemaakt door iemand in Amerika die gewoon een simpele gratis video editor wou maken voor Linux. Dat was in 2012 en nu is het een tool ook voor windows en mac. Tof hoe iemand voor nop aan de slag gaat met programmeren

en die de code open en gratis op internet zet. Anderen gaan eraan bijdragen en hoppa een nieuw gratis open source tools is geboren die jij gewoon gratis zonder gedoe kan gebruiken. Niet alles hoeft altijd om geld te draaien!

Waar kan ik het leren?

Check de 4 delige training video’s die ik heb gemaakt over Open Shot hieronder. Die zijn wel van al weer een tijdje geleden. Als jij nu OpenShot download en je komt er niet uit, laat het me weten en wie weet ga ik de training updaten.

Let op! Engels

Ik heb deze video gevonden: uit 2020 dus nog redelijk recent. In 10 min leer je de basis. Als jij nog betere Engelse training heb gevonden, laat het me weten en ik zet het hier op 2D3D.

Open Shot leren!

In 4 video’s laat ik jou de basis zien van OpenShot.

Leer Open Shot
1 / 4

Open Shot leren?

Open Shot is niet moeilijk. Je hebt het vrij snel onder de knie. In deze 4 video’s laat ik jou de basis zien. Let op, het zijn wel video’s van een tijd geleden. Het kan zijn dat de tool er nu een tikkie anders uitziet. Maar in de bassi moet het ongeveer wel op elkaar lijken.

1
OpenShot training #1: Start en Tijdlijn
00:06:25
OpenShot training #1: Start en Tijdlijn
2
OpenShot training #2: Geluid, Tekst en Animatie
00:09:07
OpenShot training #2: Geluid, Tekst en Animatie
3
OpenShot training #3: Overgangen Effecten
00:04:00
OpenShot training #3: Overgangen Effecten
4
OpenShot training #4: Opslaan en Exporteren.
00:01:52
OpenShot training #4: Opslaan en Exporteren.

Kijk ook eens naar…