Leer Blender!

Leer Blender!

Jij wilt toffe dingen maken in 3D? Gave game karakters of een dikke vette animatie? Doen! Maar waar begin je? Software is duur en YouTube staat vol met training van iedereen en allemaal Engels.

Zoek niet verder maar ga aan de slag met mijn mega Blender training!

7 delen, 73 video’s, 10 Speed Video’s en een dik Blender boek

Blender? Ja, die moet je hebben. Helemaal gratis maar toch super goed. Wel een tikkie ingewikkeld maar ik ga je helpen! Leer Blender met mijn mega Blender training.

Kijk de animatie (3 min) Meer over Blender

Download meer dan 40 toffe doe opdrachten

Meer dan 73 video’s

Van tekening naar 3D

Mijn zoon Kris heeft een tekening gemaakt. Ik vond die zo tof dat ik deze helemaal in 3D heb gemaakt in Blender. Alle objecten en alle poppetjes heb ik een beetje beweging gegeven en zo zijn tekening tot leven gebracht.

Deze objecten en karakters gebruik ik voor mijn mega Blender training. Zo hoef jij niet elke keer met een leeg Blender project te werken maar heb je gelijk een leuke basis om verder te gaan.

Om uiteindelijk natuurlijk jouw eigen tekening tot leven te brengen in Blender!

Kijk de promo (2min) Meer over Blender

Snel naar…

video iconen bij elkaar

Mijn Blender training bestaat uit 7 delen. Klik hiernaast op een deel en vlieg er vliegensvlug naar toe. In totaal (niet schrikken) 73 video’s en een heleboel doe opdrachten. Maar let op, je kan je eigen pad kiezen! Kijk alleen de vlam video’s of ga helemaal los met extra achtergrond boek video’s.

Play SpeedvideoSpeed Route

Durf jij het aan? Heb je al 3D ervaring? Wil je gewoon even een samenvatting? Ga dan voor de speciale Speed Video’s. In hoog tempo de basis van alle gewone video’s.

 

 

Meer dan alleen video’s!

 

Blender echt boek met bladzijden

Mega Blender Boek 

In dit boek vind je een korte samenvatting van elke video. Dat is handig want als je een video hebt gekeken en je de doe opdracht wilt gaan doen hoef je niet die video opnieuw te kijken als je één dingetje even wilt weten. Dus vul het formulier hieronder in en je krijgt de PDF in je mail! Ik vraag je vriendelijk een bedrag te geven wat jij het boek waard vindt. Met jouw steun kan ik deze training afmaken en in de toekomst nieuwe training blijven maken! 

Binnenkort ook op papier!

Nog even geduld en dan kan je ook het papieren boek kopen en dan komt die op de post naar je toe! Dan kan je die gewoon naast je leerleggen in plaats van op het scherm bekijken. Dat is wel zo prettig. Ook ideaal voor in de klas!

Doe opdrachten 

Met alleen video’s kijk en gaat het lang duren voordat jij Blender een beetje onder de knie hebt. Download de doe opdrachten en maak ze allemaal! Dat is veel leuker dan naar een leeg Blender project blijven staren. Alle doe opdrachten zijn .blend projecten gevuld met de geinige poppetjes en objecten van de chaos tekening van mijn zoon Kris.

Help banner BG Trans

Training op maat!

Ben je docent? Of creatieve freelancer? Laat me je helpen met een training op maat! Ga veel sneller door Blender heen, koop een vragen strippenkaart, boek een online meeting of nodig me uit voor een training op workshop op locatie! Met deze inkomsten kan ik weer gratis nieuwe training maken! 

Pak dat Blender Boek! Training op maat Download de doe opdrachten
Bart Valkenier

Deel 1 – De Basis

Jouw start in 3D! De belangrijkste basis dingen van Blender waar je even door heen moet. Toch maak ik het leuk met allemaal kleine doe opdrachten. Blender projecten met de objecten van de animatie waar jij iets kleins mee moet doen. Download en maak ze echt want alleen zo leer je Blender het snelst!

PlayPlay met vuurPlay met boek    23 video’s

Play Speedvideo    4 Speed video’s

Schep neutraal 100px    12 Doe opdrachten

Naar Deel #1 Download Blender Boek Download Doe Opdrachten
Deel 2 modellen maken

Deel 2 – Modellen maken

Nu je de basis van Blender onder de knie hebt is het tijd om echt zelf objecten, modellen te maken! De tools van werken in Edit Mode heb je al in gezien in film 16, 17 en 18. In dit tweede deel ga jij met die tools aan de slag om alle objecten van jouw tekening te maken in 3D. Maar we beginnen eerst met Modifiers, dat zijn een soort effecten die je aan je objecten koppelt en waar je heel handige dingen mee kan doen. Maar een ketting, vlaggetjes en ronde randen met de Array, Bevel, Curve en Solidify Modifier. Daarna laat ik je zien hoe je een koe, straaljager, schip en nog meer objecten kan maken in Blender.

PlayPlay met vuurPlay met boek    20 video’s

Play Speedvideo    2 Speed video’s

Schep neutraal 100px    16 Doe opdrachten

Naar Deel #2 Download Blender Boek Download Doe Opdrachten
Deel 3 Materialen maken

Deel 3 – Materialen maken

Die modellen van deel twee zijn wel leuk maar kunnen wel een kleurtje gebruiken. Of nog beter, een vet materiaal! Pak die controle over hoeveel glim je wilt, wel of niet doorzichtig en maak wolk achtige materialen. Ontdek hoe je materialen kan hergebruiken en op een goede manier in je Blender project kan zetten.

PlayPlay met vuurPlay met boek    10 video’s

Play Speedvideo     1 Speed video

Schep neutraal 100px    9 Doe opdrachten

Naar Deel #3 Download Blender Boek Download Doe Opdrachten

Download de modellen!

Pak die modellen
In de doe opdrachten ben je ze al tegengekomen: de modellen van mijn animatie. Alles wat mijn zoon Kris op zijn tekening heeft gezet heb ik in 3D gemaakt in de Low Poly stijl. Download ze allemaal en vul zelf jouw wereld! Dat kan heel makkelijk met die handige Asset Browser. Dat is een speciaal scherm in Blender. Daarin komen al je Assets te staan en die kan je dan heel makkelijk in je project slepen.

  • Dus klik op die knop hieronder en download de Assets!
  • Kijk video #51
  • En nog een cadeautje voor jou: de Poster! (gemaakt door Roán Boers)
Download de Assets Naar video #51 Download de poster
Deel 4 Modellen riggen

Deel 4 – Modellen Riggen

Die modellen moeten gaan bewegen! Om dat voor elkaar te krijgen moet je ze op een slimme manier aan elkaar koppelen. Je wilt niet als je een poppetje beweegt ook de mond en het haar elke keer mee moeten nemen. Dan kan automatisch met ‘Parenting’. Objecten aan elkaar vast maken zodat ze meebewegen maar toch ook zelf nog kunnen bewegen.

Maar het kan nog toffer met Shape Key’s. Vervorm je modellen en laat ze een beetje bewegen. Of wacht dacht je van touwen vastmaken aan een parachute zodat waar de parachute gaat de touwen ook mee kunnen bewegen. In dit deel van de Blender training laat ik het je allemaal zien.

PlayPlay met vuurPlay met boek    6 video’s

Play Speedvideo     1 Speed video

Schep neutraal 100px    4 Doe opdrachten

Naar Deel #4 Download Blender Boek Download Doe Opdrachten
Deel 5 Animatie maken

Deel 5 – Animatie maken

Modellen gemaakt, materialen gefikst en alles zit op een handige manier aan elkaar. Ook de Shape Keys zijn er klaar voor. Alles is klaar voor de animatie. Zet de camera op de plek van het eerste shot en laat alles bewegen. Voeg nog een camera toe voor shot twee en check hoe alles beweegt en pas aan waar nodig. Leg alles vast met keyframes in de tijdlijn en speel met de ‘interpolatie’ daarvan. Hoe beweegt alles tussen die keyframes in? Snel? Langzaam? Jij bent de baas!

PlayPlay met vuurPlay met boek    6 video’s

Play Speedvideo     1 Speed video

Schep neutraal 100px    4 Doe opdrachten

Naar Deel #5 Download Blender Boek Download Doe Opdrachten
Deel 6 Animatie renderen

Deel 6 – Animatie Renderen

Na al dat harde werken is het tijd om Blender zelf maar eens te laten zweten. Of meer eigenlijk je computer. Heb je een GPU? Zet die aan in de voorkeuren en kies voor Eevee of Cycles. Twee heel verschillende render engines met voor- en nadelen. Ik laat voor alle twee zien hoe je kan renderen en een Image Sequence maken van jouw film. Elk frame is dan een plaatje die je in een video bewerkginsprogramma kan omzetten in een video.

PlayPlay met vuurPlay met boek    4 video’s

Play Speedvideo     1 Speed video

Schep neutraal 100px    1 Doe opdracht

Naar deel #6 Download Blender Boek Download Doe Opdrachten
Deel 7 Animatie Afmaken

Deel 7 – Animatie Amaken

Je hebt nu een video van je animatie maar er is iets dat nog ontbreekt: geluid! Ga op zoek naar geluidjes en zet die onder je video. Kan je de kleuren nog een beetje pimpen, of toch nog een beetje bewerken? Begin en eind titel? Kortom, maar een echte blockbuster van jouw animatie.

PlayPlay met vuurPlay met boek    4 video’s

Play Speedvideo     1 Speed video

Schep neutraal 100px    1 Doe opdracht

Naar Deel #7 Download Blender Boek Download Doe Opdrachten
Speed route plaatje

Play Speedvideo Blender Speed Route

lender kan op het eerste gezicht een tikkie ingewikkeld zijn. Dat hebben alle programma’s die veel kunnen. Daarom bestaat mijn training uit 73 video’s. Ik weet het, dat zijn er een heleboel.

Misschien heb jij al wat ervaring met andere 3D software, of heb je geen zin om al die video’s te kijken. Kijk dan de 12 speciale speed video’s. Bijna alles van die hele training heb ik in 12 video’s gepropt. Je snapt dat het tempo waarin ik de boel uitleg veel hoger is dan in de normale video’s.

Gaat het toch te snel? Wil je iets specifieks weten? Klik dan door naar één van de normale video’s. Of neem een kijkje in het Blender boek. Met deze Speed Video’s kan iedereen op zijn of haar eigen tempo door Blender heen.

 

Blender Speed Route Download Blender Boek Download Doe Opdrachten

Training op maat!

Deze gratis training kan jij helemaal zelf kijken doen*. Toch zal het vast gebeuren dat je ergens een vraag hebt of dat je even vastloopt. Als ik je persoonlijk op weg help gaat Blender leren veel sneller! Laat me je helpen via één van deze opties! Met de inkomsten kan ik weer nieuwe gratis training maken!

Vragen strippenkaart

Je krijgt een vragen strippenkaart voor het stellen van 10 vragen via de mail. Deze vragen probeer ik zo goed mogelijk te beantwoorden! € 199,-

Intro in Blender

Een online meeting van 30 minuten waarin ik de basis van Blender laat zien en de opzet van de training met je doorneem. € 99,-

1 op 1,2,3 tot 4

Een persoonlijke online meeting van 1 uur waarin ik jou of jullie verder help € 199,- € 399,-

Training of workshop op locatie

Ik stap in de auto en komt naar je toe! Ik kan training en workshops op locatie geven, voor docenten, studenten en leerlnigen. Neem contact op, laat me weten wat je graag zou willen en dan maak ik een offerte.

*Met dank aan Netwerk Filmeducatie! 

Laat me je helpen!