Under Construction Logo

Maakiets media in de steigers…

Ooit begon deze site onder de naam 2d3d.gratis. Nu is het maakietsmedia.nl geworden. De site is nog volop in ontwikkeling en niet elke pagina is even gevuld. Heb je een suggestie, vraag of tip? Met welke pagina’s of tool moet ik als eerste aan de slag? Laat het me weten!

Nog fijner, laat een een tientje achter en steun mijn missie: iedereen digitaal creatief aan de slag zonder de belemmering van taal of geld!

contact steunmijnmissie

SketchUp is tekenen in 3D

 

Wat kan je ermee?

Met SketchUp kan je tekenen in 3D. Gebouwen, kamers, objecten, je kan het zo gek niet bedenken. Je eigen fantasie is de limiet. Je kan gewoon lekker prutsen of heel precies met maten aan de slag. Ook kan je allemaal 3D modellen importeren en die combineren tot een complete stad, gebouw, robot… je snapt het.

Ben je klaar dan kan je jouw werk opslaan of exporteren als 3D model en misschien zelfs printen in 3D met een 3D printer. Maak je kan ook 2D tekeningen maken als een soort bouwtekening met alle maten erbij.

SketchUp Make

Met Make ga jij in de browser aan de slag. je hoeft dan de tool niet te downloaden. Wel ff een account aanmaken. Maar dan kan jij op een heel eenvoudigere manier aan de slag in 3D

SketchUp voor school

Make werkt in de browser en is eenvoudiger maar minder uitgebreid. Maar het programma heeft wel meer mogelijkheden. Het programma kan je downloaden en installeren op je laptop. Je moet dan wel een google of Microsoft school account hebben. Maar ik denk dat elke school dat wel heeft tegenwoordig.

SketchUp Make

Met Make kan je in de browser aan de slag in 3D. De ontwerpklas heeft er een introductie video over gemaakt. Dus klik snel op play en dan kan jij snel aan de slag met SketchUp Make. Scrol verder naar beneden want daar vindt je aantal toffe projecten!

 

 

Naar SketchUp make

Projecten voor SketchUp Make

Heb je inspiratie nodig? Kijk dan eens naar deze filmpjes. Ontwerp een glijbaan, een kerststal of een boot in SketchUp Make. De Ontwerpklas legt het jou eenvoudig uit.

  • Speeltoestel
  • Kerststal
  • Boot
Kerststal Glijbaan Boot

Leer SketchUp voor school

Klik op de video hiernaast en leer de basis van SketchUp voor school. Die ziet er iets anders uit dan de Make versie die in de browser draait. Het lijkt er wel op maar heeft net wat meer functies. Toch is het ook niet ingewikkeld. Helemaal niet met de goede uitleg van de Ontwerpschool.

Naar SketchUp for schools

Toffe SketchUp voor school projecten

Ook voor SketchUp voor school heeft de Ontwerpklas toffe idee├źn en ze legt het ook nog eens heel goed uit hoe jij dat ook kan maken. Bekijk en maak ze allemaal!

  • Speeltoestel
  • Kerststal
  • Boot

Stad & Esch training

Check alle 10 filmpjes hiernaast van Stad & Esch. Hier vindt je training over het programma zelf. Ze komen uit 2017 maar ik neem aan dat het nog wel up to date is. Zo niet, laat het me weten!

 

Bekijk hier de playlist op YouTube