Adobe Rush

Adobe Rush

Mogelijkheden Moeilijkheid

Adobe Rush in 1,5 min

Rush is de enige tool van alle tools die gemaakt is door Adobe. Want ja, alle andere tools van Adobe kosten toch best wel veel geld. En daar hou ik niet van. Maar als Adobe iets gratis doet dan mogen ook zij op 2D3D komen te staan en ik moet zeggen dat ik Rush best wel kan waarderen. Ik gebruik het geregeld om even snel een filmpje op mijn mobiel in elkaar te zetten. Ik laat het je zien in 1,5 min.

Snel een filmpje maken met Adobe  Rush.

  • Makkelijk en snel
  • Prima app voor je mobiel
  • Redelijk uitgebreid
Duim omlaag
  • Op de laptop beperkt
  • Adobe account nodig

Wat kan je ermee

Met Adobe Rush kan jij op je mobiel, tablet en laptop snel ff een filmpje in elkaar zetten. Voeg foto’s en filmpjes uit je galerij toe, knip en plak de mooie stukjes aan elkaar en maak je filmpje. Voeg tekst toe en ga los met de effecten. Over het algemeen best uitgebreid allemaal.

Ik heb niet de laptop versie heel goed bekeken maar de app voor de telefoon heeft best wel heel erg veel mogelijkheden. Naast het standaard knip en plakwerk in de tijdlijn kan je veel meer doen. Denk aan effecten, kleurcorrectie, versnellen, vertragen, draaien en wat al niet meer.

Waar kan ik het leren? 

Niet moeilijk! Rush is gemaakt om snel en makkelijk te zijn. Ook de app voor op de tablet en mobiel zit best wel goed in elkaar. Je hoeft niet niet echt heel erg te leren. Gewoon een beetje in de rondte tappen swipen en voor je het weet heb je de smaak te pakken.

Het draait dus op mobiel, tablet en Apple / Windows  laptop. Waar voor iPhone natuurlijk iMovie king is van de video maak apps is Rush ook Android heel geschikt. Maar ik verkies toch Rush boven iMovie voor mijn iPhone. Net iets meer mogelijkheden naar mijn mening.

Is het goed? 

Ja, Rush zit goed in elkaar. Ze hebben goed nagedacht over de UI en UX. User Interface en Experience dus. De plek van de menu’s en knoppen. En hoe je snel daar bent en dat wilt doen wat je graag wilt. Ook laadt de app snel en een filmpje exporteren gaat lekker snel. Laatst ging ik kanoën met mijn kids en heb ik wat filmpjes gemaakt onderweg. Thuis onderuitgezakt op de bank kan je op relaxte manier snel ff die videootjes samenvoegen tot een filmpje die je later wél wil bekijken.

Duim omlaag Nadelen

Nou die zijn er ook. Je moet een account aanmaken bij Adobe om het te kunnen gebruiken. En de laptop versie kent nogal wat beperkingen zoals het maar kunnen exporteren van 3 video’s voor dat je moet betalen. Ook heb ik een tijdje gehad dat de app op mijn iPhone crashte maar de laatste tijd gelukkig niet meer.

Wie is de maker? 

Adobe! En gek eigenlijk om een tool van hun hier te promoten op 2D3D… Want eigenlijk lijkt mijn missie ‘hoe kan ik zonder Adobe software toch toffe dingen maken…’ Maar ik heb helemaal niets tegen Adobe. Hun software is fantastisch en niet voor niets de industrie standaard. Maar het is niet gratis. Het is duur! Ik weet wel dat je als docent of student voor veel minder gebruik kan maken van de tools maar toch. Gelukkig zijn er toffe gratis alternatieven. Bekijk ze allemaal hier op 2D3D.

 

 

 

Filmen met je mobiel

Klik op rec en filmen maar! Zo makkelijk kan het zijn. Toch als je een betere, meer professionele film wilt maken waarvan de kans groter is dat anderen die ook willen zien dan moet je toch ff beter je best doen. En hoe tof is het om zelf te bedenken hoe je jouw verhaal gaat vertellen. OM jou op weg te helpen heb ik een 15 min training gemaakt ‘filmen met je mobiel’. Een beetje over editen maar nog veel meer over alles wat daar aan vooraf gaat. Schrijf een script, teken een storyboard. En trouwens, klik op de knop en ontdek Storyboarder. Een fantastische tool om jouw storyboard te tekenen.

storyboarder

Alternatieven voor Adobe Rush:

Er zijn best veel andere gratis video maak tools te vinden. Van eenvoudig tot zeer uitgebreid. Van makkelijk tot moeilijk. Hier op 2D3D.gratis vind je ze allemaal.