LMMS

LMMS

Mogelijkheden Moeilijkheid

Muziek maken op je computer

Wat ik dan wel voor je heb is een filmpje van 1,5 min over LMMS. Ik ben geen muziek maak op je computer expert maar ik kan je wel even de tool laten zien. Het ziet er best oké uit en volgens mij heb je ook meer dan genoeg mogelijkheden. En gratis en open source dus niets wat je tegenhoud om aan de slag te gaan. Je moet het wel even onder de knie krijgen want het is niet zomaar wat in het rond klikken en klaar. Maar het lijkt zeker de moeite van je tijd waard. Veel creatief plezier gewenst met muziek maken. Bekijk hiernaast:

  • LMMS in 1,5 min
  • De officiële  LMMS Promo 
Gemaakt in LMMS

Open Source muziek maken.

  • Open Source
  • Veel gratis instrumenten
  • Uitgebreid
Duim omlaag
  • Minder modern uiterlijk
  • Ingewikkelder

Wat kan je met LMMS

Muziek maken op de computer. Links heb je allemaal instrumenten die je in de tijdlijn kan slepen. Dubbelklik op het blokje in de tijdlijn en je instrument opent. Vervolgens kan je daar met het klikken en slepen van blokjes je melodie in zetten. Ook kan je een echt keyboard via midi aansluiten. In LMMS zitten meer dan 1000 stukjes muziek, samples noem je dat. En een mengpaneel met oneindig veel sporen. En nog meer effecten.

Voordelen

Het is helemaal Open Source en ook gratis. Je hoeft je mail niet achter te laten en er s geen pro versie met functies waar je voor moet betalen. LMMS is op het eerste gezicht een tikkie ingewikkeld maar ik denk dat het wel goed te leren is. Zeker als je al wat verstand van muziek maken op de computer hebt. Een groot voordeel is dat er al heel wat instrumenten, samples en dergelijke in de tool zitten waar jij direct mee aan de slag kan.

Duim omlaag Nadelen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet heel veel tijd aan heb besteed om echt de nadelen te kunnen opnoemen. Ik vind het uiterlijk niet heel erg modern en ik vraag me of de makers van LMMS vaak een update maken.

Laptop vuur icon Kan je laptop het aan

Jazeker, het is niet zo zwaar voor je laptop dus op de gemiddelde specs moet die prima kunnen draaien.

Gratis – Open Source

Jij kan de tool gratis downloaden en installeren en als je er verstand van heb de code downloaden en LMMS nog beter maken. Oftewel de software is Open Source en gratis.

Wie is de maker

LMMS is gemaakt door een groep vrijwilligers in hun vrije tijd. Wie die groep is en hoe ze aan budget voor ontwikkeling komen heb ik van hun site niet kunnen ontdekken. Ze vragen wel om sponsoring maar vooral zijn ze op zoek naar ontwikkelaars. Maar hier vanuit 2D3D wil ik ze wel bedanken voor hun tijd en dat ze LMMS gratis ter beschikking stellen voor de wereld. Daar hou ik wel van!

LMMS leren

Ik heb nog geen training gemaakt voor LMMS omdat ik zelf  niet erg in de muziek maak op de computer hoek zit. Er zijn nog teveel andere tools op Maakiets media die ook om een training schreeuwen. Wat ik wel voor je heb gevonden is deze Engelstalige training die het basis volgens mij wel goed uitlegt.

LMMS leren? Twee video’s voor jou:

– Nederlands

Ik heb een Nederlandstalige training gevonden van Meessvbh. Hij neemt je mee in het start van een LMMS project.

– Let op Engels

Hopelijk is Engels een niet al te groot probleem voor je want deze tutorial is best wel goed. Transferse Audio legt jou de basis van LMMS uit en aan het eind kan jij je eigen track maken met LMMS.

Ken jij iemand die al wel goede Nederlandstalige training in LMMS heeft gemaakt? Laat het me weten en ik zet het hier op Maakiets media.

contact

Meer muziek maken op je computer?