Muziek, geluid en Sound FX

Under Construction Logo

Maakiets Media in de steigers…

2D3D.gratis is Maakiets Media geworden! Klik op de knop en ontdek waarom! Dat kost allemaal tijd en ook deze pagina is nog niet af. Binnenkort meer!

Zoeken en gebruiken?!

Je film is niet af zonder goede muziek. Je wilt natuurlijk het juiste gevoel opwekken en de juiste sfeer creëren op het goede moment. Ook een animatie kan niet zonder goede geluidseffecten. Maar je kan niet zomaar elk muziekje of geluid fx gebruiken, daar zitten rechten aan. YouTube zal jouw video blokkeren als jij dat niet netjes doet. Maar gelukkig heeft YouTube ook zelf een heleboel muziek wat je zo kan downloaden en ook op andere plekken is een hoop moois te vinden. Op deze pagina zet ik ze allemaal bij elkaar. Weet jij er ook nog mee? Laat het me weten!

Contact

BBC

Op deze site van de BBC staan 33 000 clips… en jij kan die allemaal gratis downloaden en gebruiken! Op zich dan want voordat je ze echt commercieel gaat inzetten lees wel ff deze licensing pagina door. Zie de knop.

Maar verder… echt een super toffe bron van ongelofelijk veel geluiden, muziek en effecten.

YouTube studio logo

Naast alle filmpjes die op YouTube staan heeft YouTube zelf ook een studio waar jij gratis van alles kan vinden. Van sound fx tot muziek. Voor sommigen moet je wel de naam van de maker vermelden maar voor de meesten niet.

De site ziet er minder gelikt uit maar je kan er heel erg veel vinden. En met de tags bovenaan kan je snel vinden wat je zoekt.

Audio Micro

Op Audio Micro kan je dik betalen voor je geluiden maar ze hebben ook een behoorlijk grote verzameling gratis sounds. Zeker ff kijken dus.

Aan de slag

Als je jouw sound hebt gevonden ga je ermee aan de slag. Zet je het onder een video of een animatie? Of maak je gewoon je eigen track? Het kan allemaal gratis! Van zeer professioneel tot makkelijk. Van een tool downloaden tot online bezig. Check de mogelijkheden hieronder!

Ken je zelf nog een andere toffe tool, laat het me weten!

Contact

Drop the beat