Greenscreen – tools en tips

Green screen vulkaar plaatje

Maak je eigen wereld

Je kent het vast wel: greenscreen. Iedere film gebruikt groene achtergrond om voor te filmen. Later wordt al dat groen* vervangen voor… tja alles wat ze maar kunnen bedenken. Deze techniek is echt niet alleen maar voor de grote studio’s weggelegd, ook jij kan aan de slag met greenscreen! Op deze pagina vind je alle tools en tip om thuis of op school jouw greenscreen meesterwerk te maken.

*het kan ook met blauw 😊

Live streamen en opnemen

Druk op rec en neem je greenscreen video op. Of stream via een kanaal naar al je volgers. Of, ook leuk voor op school, sluit je laptop aan op het grote scherm en iedereen kan lachen gieren brullen. Wie bedenkt de mafste achtergronden? Pro tip: maak niet alleen achtergronden, maak ook een voorgrond door transparante (.png) plaatjes te maken. Ik laat het je zien!

stop motion

Stop Motion

In plaats van jezelf te filmen kan je ook aan de slag gaan met Stop Motion. In combinatie met greenscreen kan je werkelijk waar alles bedenken! Gebruik playmobiel, lego of maak je eigen karakters van klei en papier. Ik laat je een aantal goede Stop Motion tools zien voor laptop, telefoon en iPad.

Een super handig ding voor stopmotion en greenscreen is de greenscreenbox. Deze past op je tafel en heeft naast een groene wand ook een groene vloer. Zo is je beeld van de camera altijd helemaal met groen gevuld. Kijk op de knop hieronder en bekijk het filmpje, ik laat het je zien!

Greenscreenbox in actie Greenscreenbox hebben

Greenscreenbox kopen?

Greenscreenbox zelf transparant

Met deze box kan je heel makkelijk stopmotion maken. Zet je telefoon, iPad of webcam ervoor en creëer je eigen werelden. De box past op elke tafel. Alle wanden en ook de vloer zijn groen dus je hebt altijd een beeldvullende groene achtergrond.

De greenscreenbox app is gratis voor iedereen. Deze is super simpel in gebruik en draait op elke type device. Geen gedoe met allemaal ingewikkelde knoppen en instellingen. Je kan elk type camera gebruiken, van je telefoon, iPad of webcam. Maak foto’s, video’s of stopmotion. Doordat de app zo simpel is heb je wel minder controle over een perfecte key.

Koop een box via de  knop hieronder en steun mijn Maakiets Media missie: digitale creativiteit zonder belemmering van taal of geld. Het kost jouw school geen cent meer maar ik krijg van elke verkochte box een bescheiden percentage. Daarmee kan ik doorgaan met gratis video’s maken! Je kan me ook benaderen via info@maakietsmedia.nl. Ik stuur dan je gegevens door en jij krijgt een nette factuur.

Greenscreenbox voor school Greenscreenbox directe link
Bart Valkenier
Snel naar:

Naar de video’s.

 

Green screen live plaatje transparant

Deze pagina is nog in de maak, zodra ik de video’s klaar heb komen ze erop en dus ook hier in deze handige inhoudsopgave.

Maakiets Greenscreen papiertje foto

Deze pagina is nog in de maak…

Under Construction Logo

Maar binnenkort (en dat moet je ruim nemen 😁) vind je hier alle leuke toffe tool om aan de slag te gaan met greenscreen en stopmotion.

Maar als je nog niet kan wachten, hieronder allemaal knoppen die linken naar de download en installeer pagina’s. En daaronder sliders naar tools die al op de site staan.

En download de Maakiets Media greenscreen tips en tools PDF!

Greenscreen tips PDF Greenscreenbox Piximakey Stickbot Studio Stopmotion Studio Qstopmotion