Website maken met je leerlingen, hoe pak je dat aan? Er zijn vele tools om website in te bouwen. Van professioneel tot zeer eenvoudig. Van veilig tot ‘beter van niet’. Van gratis tot heel erg duur. Van ouderwets tot modern.
In het komende praktijkexamen van vmbo praktijkrichting Dienstverlening en Producten zal website maken een onderdeel zijn. Helemaal bij een officieel examen wil je wel de juiste tool te pakken hebben.
Ik heb veel gezocht naar de perfecte website bouwtool maar die heb ik nooit gevonden. Elke tool heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarom website.maakiets.nl – de tool die alle vakjes aanvinkt!
Kijk de demoHiernaast website.maakiets.nl in één plaatje. Een handig overzichtje van hoe we de tool in elkaar hebben gezet.
Klik op de knop om hem te downloaden. Stuur vooral door naar je collega’s en alle docenten die je kent!
Download het overzichtWe zijn druk bezig met website.maakiets.nl bouwen. Laat je mail achter en ik hou je op de hoogte van de vorderingen en alle info!
Hou me op de hoogte Naar website.maakiets.nlIn het komende praktijkexamen van vmbo praktijkrichting Dienstverlening en Producten zal website maken een onderdeel zijn. Helemaal bij een officieel examen wil je wel de juiste tool te pakken hebben. Veel scholen zijn op zoek naar een goede website bouwtool. Het CvTE die de examens maakt kan ook niet zeggen: ‘dit is de beste, die moeten jullie allemaal gebruiken’.
Ik krijg veel vragen van docenten, het CvTE en ook het platform D&P voor advies. Ik kan ook geen tool vinden die alle vakjes aanvinkt, daarom gaan we die zelf bouwen!
We gaan echt niet het wiel opnieuw uitvinden maar juist datgene gebruiken wat er al is: WordPress.Ook de site waar jij nu naar kijkt draait, net zoals heel veel andere site wereldwijd, op WordPress. Je hebt geen ingewikkelde programmeerkennis nodig om prima websites te maken. Ook zit er geen bedrijf achter die jouw gegevens verzameld, verkoopt en winst moet maken. Daarom is WordPress ideaal om jouw leerlingen te leren websites te maken. Andere tools zijn te ingewikkeld of gebruiken te oude technologie.
Maar… hoe zet je op een handige en veilige manier allemaal WordPress websites klaar voor je leerlingen? Hoe ga je die sites bewaren en beoordelen? Hoe zorg je ervoor dat ze niet zomaar allemaal online komen te staan?
Mijn zwager – Henk-Jan van Voorthuijsen – was docent maar is nu full time webdeveloper. Hij heeft dus ervaring in het onderwijs maar kan ook professionele, ingewikkelde systemen programmeren voor grote bedrijven. Systemen die gewoon moeten werken.
Hij kwam bij me met het idee van WordPress Multisite. Daarmee kan iedereen meerdere sites beheren. Helemaal een prima systeem maar toch moet je, om dit goed op te zetten, een heleboel vinkjes en vakjes goed fixen. Dat gaan wij oplossen met website.maakiets.nl
Langer verhaal kort: wij gaan een soort schil om WordPress Multisite heen bouwen die al het gedoe weghaalt. Zodat jij als docent makkelijk sites kan klaarzetten voor je leerlingen. Zij bouwen hun site en jij kan ze beheren, beoordelen en meer. Sites kunnen niet zomaar online komen. Alleen als je in het systeem zit kan je erbij.
Dus geen gedoe meer met accounts, wazige bedrijven, ingewikkelde software. Gewoon een tool die vanaf de grond af gebouwd is voor het onderwijs, jouw leerlingen.
Log in met je e-mail, je krijgt dan een eenmalige link in je mail waarmee je erin komt. Zo heb je geen wachtwoord nodig.
Voeg eenvoudig je klassen toe. Je kan kiezen of het een normale groep is of een examengroep. Aan je klassen kan je vervolgens leerlingen toevoegen. Zij krijgen allemaal een unieke code waarmee ze kunnen inloggen en hun site bewerken.
Leerlingen hoeven niet een account aan te maken of iets met hun mail te doen. Ze krijgen gewoon van jou hun persoonlijke code. Deze kan hij/zij invullen bij website.maakiets.nl en dan aan de slag. Simpeler inloggen kan niet!
Ze zitten dan in de WordPress omgeving. Ze kunnen kiezen uit een aantal simpele thema’s en zo de site gaan vullen. Zonder de code is de site nooit voor iemand anders online te zien.
Als jij als docent bent ingelogt kan je de sites van al je leerlingen bekijken om te beoordelen.
Je wilt niet dat een leerling buiten het examen om nog aan de site kan werken. Klassen kan je altijd op actief of juist niet actief zetten. Als een klas op niet actief staat dan kunnen de leerlingen niet meer bij de site, niet bekijken en niet bewerken.
We zijn druk bezig om website.maakiets.nl te maken zodat we dan kunnen testen. Uiteraard ga ik een uitgebreide training maken waarmee jou leerlingen binnen de kortste keren website bouwen in wordpress onder de knie heeft.
Deze zal bestaan uit video’s maar ook korte instructies op papier. Zo kunnen jouw leerlingen kiezen wat ze het fijnst vinden.
Ik heb een droom: maakiets.nl gratis en reclamevrij houden. Maar ook uitbreiden met meer experts die training en inspiratie maken. Dat kost geld en waar moet dat geld vandaan komen?
Niet bij de jongeren maar scholen hebben wel budgetten voor tools zoals website.maakiets.nl Ook moeten wij serverruimte en betrouwbare systemen inhuren. Daarom gaat website.maakiets.nl € 20,- ex btw per leerling kosten. Geen trail versies, geen maffe kortingen gewoon een simpele en eerlijke prijs.
Wij zijn niet een groot bedrijf. Wij hebben niet een 24-7 helpdesk met 10 telefonisten. Geen hulp chatbot. En even heel eerlijk? We kunnen niet 100% garanderen dat alles straks vlekkeloos gaat werken in april tijdens het CSPE. Want 100% is heel veel.
Wij op TalentStad Beroepscollege gaan wel voor website.maakiets.nl want ik weet wat Henk-Jan kan en ik vertrouw 100% op zijn ervaring als webdeveloper. We gaan zodra het kan uitgebreid testen en dan komt het vast wel goed! Wat we wel kunnen garanderen is:
We zijn druk bezig met website.maakiets.nl bouwen. Laat je mail achter en ik hou je op de hoogte van de vorderingen en alle info!
Hou me op de hoogte Naar website.maakiets.nl